VRIJWILLIGERSAVOND 2023

De laatste vrijwilligersavond vond plaats in 2020. Vanwege corona kon pas na drie jaar weer zo'n avond worden georganiseerd. Vrijdag 13 januari gaven een aantal vrijwilligers gehoor aan de uitnodiging van het kerkbestuur en kwamen bijeen in het Trefcentrum.

John Wouters, bestuurslid van het parochiecluster Mťťr-Kerk met vrijwilligers in zijn portefeuille, heette de vrijwilligers welkom en las een gedicht voor over het belang van vrijwilligerswerk: vrijwillig maar niet ongebonden.

Pastoor Geilen vroeg om een moment van stilte voor die vrijwilligers die in de afgelopen drie jaar ons waren ontvallen.
Daarna zette hij een paar mensen in het zonnetje.

Griet Waltmans kreeg de Bavopenning met oorkonde uitgereikt.
Na het beŽindigen van hun zaak werd ze in 2010 gevraagd om toe te treden tot het kerkbestuur. Bij haar afscheid afgelopen zomer was ze dus 12 jaar lid. Ze verzorgde o.a. de vrijwilligersavonden en startte de kerkconcerten. Pastoor vertelde dat ze voor alles een oplossing vond en veel voor elkaar kreeg door haar vasthoudendheid.

Niet op foto's, altijd achter de schermen bezig: Jacques Spaetgens.
Hij is al ruim 20 jaar collectant, maar ook actief bij de kerststalbouwers, processiegroep en als verzamelaar van kruiden voor de kroedwŲsj. In de kerk heeft hij o.a. meegewerkt aan de leuning aan het looppad in het kerkgewelf en bij de herinrichting van de kerk. Kleine klusjes of grote: altijd paraat.

De laatste klus (opknappen van het Kabuuske) deed hij samen met Jan Houben die niet aanwezig kon zijn, maar pastoor zal hem thuis de Bavopenning uitreiken.
Jan is al in de tijd van koster Hub van den Heuvel begonnen met klusjes in de kerk op het gebied van elektriciteit en nu nog steeds. Eind 80'er jaren werd hij collectant. Samen met Bertie Bemelmans vormt hij de SAN (Sociale Actie Nuth).

De vierde Bavopenning was bestemd voor Sjef Starmans, die verhinderd was.
Sjef werd in 2005 lid van de Avondwakegroep. Toen in 2006 pastoor Van Heijst met emeritaat ging moest er een nieuwe opzet komen voor het Kerkklokje dat deze in zijn eentje vulde. Samen met Colla Bemelmans is hij toen begonnen met een andere opzet met columnisten erbij. Ze zorgden voor passende teksten. Toen Colla stopte ging hij in zijn eentje verder en ging ook zelf aan de slag als columnist.
Tot 2019 was er wekelijks een nieuw Kerkklokje dat verscheen in Nuth en Omstreken. Daarna kwam er tweewekelijks een uitgave.
Sjef neemt na 16 jaar nu afscheid van het Kerkklokje.

Leo Speetjens had al een Bavopenning ontvangen in 2019. Na ongeveer 25 jaar neemt hij nu afscheid als vrijwilliger. Hij was o.a. beheerder van het Kabuuske, zorgde in 2000 bij de verbouwing ervan voor de technische tekeningen en voor de verwarmingsinstallatie en ook lange tijd voor die van in de kerk, was lid van de Avondwakegroep, WIK, spreekuur en klusjesdienst. Bij alle grote evenementen was hij verantwoordelijk voor de technische voorbereiding en de benodigde tekeningen.

Om 9 uur stond er een heerlijk buffet klaar, verzorgd door Catering Bakker, grotendeels door hem gesponsord.
Chocolaterie Visser had gratis voor bonbons gezorgd en de lekkere zelfgebakken wafels kwamen van een anonieme sponsor.
Het kerkbestuur kan terugkijken op een geslaagde gezellige avond.