boekenlegger       DE VRIJWILLIGER

Bij het motto "KLEUR GEVEN AAN DE KERK" van de komende Parochiedag in 2013 denk ik vooral aan de vrijwilligers die onze parochie inkleuren. Aan het einde van elk jaar ga ik de vrijwilligerslijst bijwerken. Soms gaat er een af, soms komt er een bij, maar al jaren zijn het er ruim 120. En dan zijn de vele koorleden nog niet eens meegeteld. Elk van deze mensen draagt zijn/haar steentje bij in onze parochie, vaak in meer werkgroepen, velen al tientallen jaren.
Op een vrijwilligersbijeenkomst van jaren geleden kreeg elke vrijwilliger een boekenlegger waarop onder de foto van onze kerk de volgende tekst stond: Vrijwilliger zijn is vrijwillig, maar niet vrijblijvend / is verbonden, maar niet ge-bonden / is onbetaalbaar, maar niet te koop / is positief denken, is positief doen / met als enig doel / voor de ander en jezelf een goed gevoel.
Onze maatschappij kan niet zonder vrijwilligers en onze parochie kan ook niet functioneren zonder onze vrijwilligers. De meesten ken ik, soms weet ik alleen hun adres. Misschien is dat bij u hetzelfde. Daarom zal ik regelmatig verslag doen van een gesprek met steeds een andere vrijwilliger om hun zo een gezicht te geven.

Mariet de Visser
maart 2012