HARRIE DRIESSEN
juli 2012

Er zijn vrijwilligers die in groepsverband werken en er een gezellige club van maken. Er zijn er ook die hun vrijwilligerswerk in hun eentje verrichten. Zo is dat ook met Harrie Driessen, de man die de administratie van de kerkbijdrage bijhoudt.

“In 1999 is mijn vrouw Jeannette overleden. We woonden toen in Hoensbroek in een huis dat voor mij alleen te groot was. Omdat een dochter in Nuth woonde kwam ik hier regelmatig en zag dat dit huis te koop stond. Ik ben in 2001 naar Nuth verhuisd waar toen al twee van de drie dochters woonden.
Ik wilde de jaardienst van mijn vrouw in Nuth laten doen, zo kwam ik in gesprek met pastoor Van Heijst. Korte tijd later kwam hij op bezoek want hij had een klus: of ik de kerkbijdrage wilde gaan bijhouden. Hij bracht me een schoenendoos met ’n paar honderd kaartjes en een pak bankafschriften met verzamelnota’s, met namen, zonder adressen. Pastoor Van Heijst en ik hebben toen alle adressen hierbij gezocht en zo kreeg ik een bestand over 2000 van 861 gezinnen die meededen aan de kerkbijdrage. Nu in 2012 is het een bestand van 811 namen waarvan er 615 daadwerkelijk elk jaar geld overmaken, waarvan er nog 12 mensen per zakje betalen.
In Excel houd ik die administratie nu elke maand bij waarmee ik dan twee volle dagen bezig ben. Ik voer altijd een extra controle over de totale bedragen uit, zodat ik zeker weet dat ik niemand heb overgeslagen. In 2002 was het totale bedrag dat de parochie kreeg via de kerkbijdrage € 49.280 en vorig jaar was dat € 43.582.
Waarom ik heb toegezegd om dit werk te doen? Iemand moet het doen. Ik had de tijd en de technische vaardigheid ervoor. Affiniteit met parochiewerk hebben mijn vrouw en ik altijd gehad. Toen we in 1960 trouwden behoorden we bij de Christus Koningkerk. Dit was een bouwparochie en aan die opbouw hebben we meegewerkt.
Ik ben werkzaam geweest in het onderwijs, begonnen als onderwijzer. Toen ik 28 jaar was kreeg ik de aanstelling in Hoensbroek om een school voor speciaal onderwijs op te richten voor moeilijk lerende kinderen. Ik ben de school gestart met 7 leerlingen. Toen ik 30 jaar later in 1990 stopte was de school uitgegroeid tot 120 leerlingen. Mijn vrouw heeft er ook gewerkt. Als hoofd maakte ik lange dagen. Voor 6 uur ’s avonds was ik niet thuis.”

Op 2 september wordt Harrie Driessen 80 jaar maar zo lang hij kan wil hij doorgaan als vrijwilliger van onze parochie terwijl hij ook nog als secretaris van de KBO actief is in onze gemeenschap.

Terug